Hirdetés

Hozzávalók

3
személyre
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
400 g fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
600 ml víz
200 ml tejszín
só, bors

A húsgolyóhoz

250 g darált hús
0,5 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
3 ek zsemlemorzsa
só, bors
cayenne bors
őrölt koriander
őrölt gyömbér
őrölt római kömény
Hirdetés

Karfiolkrémleves frankó húsgolyókkal

Egy jó forró krémlevessel soha nem tudunk mellélőni! Szupergyorsan kész van, finom, és bármivel feldobható! Én most egy ropogós, fűszeres húsgolyót dobtam össze mellé, imádni fogjátok!
Hirdetés

Hozzávalók

3
személyre
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
400 g fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
600 ml víz
200 ml tejszín
só, bors

A húsgolyóhoz

250 g darált hús
0,5 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
3 ek zsemlemorzsa
só, bors
cayenne bors
őrölt koriander
őrölt gyömbér
őrölt római kömény

Fotó: Szilágyi Nóri

A leveshez olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, és egy nagyon kevés vizet hozzáöntünk. Jöhet rá a zöldségkeverék, ezt fél percig pirítgatjuk, majd nyakon öntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd jöhet a mixelés! Egy botmixer segítségével lezúzzuk az egészet, majd hozzáöntjük a tejszínt. Összeforraljuk a levest, borsozzuk, és ha kell még, sózzuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

A húsgolyóhoz alaposan összekeverjük egy tálban a darált húst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket.  Kis golyókat formázunk, és sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A húsgolyókat 180 fokos sütőben 25 perc alatt, ropogósra sütjük, és a leves feltétjeként tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások