Hozzávalók
- 300 g penne tészta
- 300 g gorgonzola
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 ml tejszín
- 2 marék friss spenót
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 marék dió
A legegyszerűbb gorgonzolás penne pirított dióval
Hozzávalók
- 300 g penne tészta
- 300 g gorgonzola
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 ml tejszín
- 2 marék friss spenót
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 marék dió
A tésztát sós vízben kifőzzük. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, kivesszük, félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőben az olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, és picit beforraljuk.