Hirdetés
Instant

Gyúrt tésztás barátfüle

Hozzávalók

18 - 20
darabhoz
+
250 g liszt
2 ek olaj
3 db tojás
1 db tojássárgája
150 g zsemlemorzsa
50 g porcukor
1 tk fahéj
50 g vaj
1 üveg szilvalekvár (360 g)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Gyúrt tésztás barátfüle

Tulajdonképpen egy édes raviolinak is hívhatnánk ezt az ételt, hiszen ez a verzió krumpli nélkül, csak egy gyúrt tésztából készül. Következzen a barátfüle, vagy más néven derelye. Amúgy megjegyezném, és tudom, hogy off topic, de a rokonok „fülesderelyének” becéztek régen. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

18 - 20
darabhoz
+
250 g liszt
2 ek olaj
3 db tojás
1 db tojássárgája
150 g zsemlemorzsa
50 g porcukor
1 tk fahéj
50 g vaj
1 üveg szilvalekvár (360 g)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A lisztet, az olajat és a tojásokat és az egy sárgáját egy aprítógépbe tesszük, és addig zúzzuk, amíg nagyjából össze nem áll (pár másodperc), majd kiborítjuk a munkafelületre. Kézzel addig gyúrjuk tovább, amíg össze nem áll teljesen, és egy homogén tésztát nem kapunk. Lefóliázzuk, és hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 30 percet.

A zsemlemorzsát száraz serpenyőben, közepes lángon barnára pirítjuk, majd félretesszük egy kicsit hűlni, aztán belekeverjük a porcukrot és fahéjat. A vajat felolvasztjuk és összekeverjük a zsemlemorzsával. 

A hűtőből kivéve elfelezzük a tésztát, és tésztagéppel mindkettőt vékonyra nyújtjuk (a mi gépünkön 7-es fokozat, kb. 2-3 mm-es vastagság). A tésztára 1 tk szilvalekvárt teszünk kb. 3-4 cm távolságra egymástól, majd lefedjük a másik tésztával, és négyzeteket vágunk belőle. Enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük (kb. 5 perc), majd leszűrjük és a zsemlemorzsába forgatjuk a derelyéket.

gyúrt tésztás barátfüle
Gyúrt tésztás barátfüle

Ha tetszett a gyúrt tésztás barátfüle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások