Hozzávalók
- 200 - 250 g rövid tészta
A mártáshoz
- 1 fej karfiol (kisebb)
- só, bors
- olívaolaj
- 5 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml tejszín
- 50 g parmezán
- pár csepp citromlé
- 1 csokor friss metélőhagyma
Hozzávalók
- 200 - 250 g rövid tészta
A mártáshoz
- 1 fej karfiol (kisebb)
- só, bors
- olívaolaj
- 5 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml tejszín
- 50 g parmezán
- pár csepp citromlé
- 1 csokor friss metélőhagyma
A karfiolt rózsáira szedjük, tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kevés olívaolajjal összeforgajtuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul. A tésztát sós vízben al denéte főzzük, leszűrjük. A bacont 1 evőkanál olajon megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a sült karfiolt, a tejszínt és a parmezánt, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik egy kicsit. Beleforgatjuk a tésztát, mehet bele a citromlé és a parmezán. Friss metélőhagymával tálaljuk.
Ha tetszett a sült karfiolos-baconös tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!