Hirdetés

Extra húsmentes ebéd: juhtúróval töltött rántott gomba

Hirdetés

Extra húsmentes ebéd: juhtúróval töltött rántott gomba

Nem sűrűn hallotok ilyet a szánkból, hiszen imádjuk a húsokat, de ez a kapros juhtúróval töltött gomba lepipál jó néhány húsos ételt is! Egyszerűen elképesztően finom lett, szóval rántsatok ki ti is néhány töltött gombát és lepjétek meg vele a családot!
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagy gomba (kb. 8 cm átmérőjű)
  • 200 g juhtúró
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • bő olaj a sütéshez
Fotó: Szilágyi Nóri

A gombáknak kitörjük a szárát, egy mokkáskanállal kikaparjuk a töltelék helyét, és átöblítjük. A túróval elkeverjük a rusztikusra vágott zöldfűszereket, zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. A tojásokat felverjük, és felszaporítjuk egy kis liszttel. A gombafejekbe nyomkodjuk a tölteléket és liszt-tojás-morzsa sorrendben bepanírozzuk őket. 150 fokos olajban a töltéssel felfelé elkezdjük sütni, majd átforgatva pirosra sütjük. Rizzsel és tartármártással tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?