A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 kg marhahús, pl. lábszár
- 100 g házi füstölt szalonna
- 300 ml vörösbor
- 3 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek őrölt kömény
- 5 db babérlevél
- 1 ek borókabogyó
- 2 ág kakukkfű
- só, bors (ízlés szerint)
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 ek pirospaprika
- 2 - 3 tk áfonyalekvár
- 1 l víz
Így készíts tökéletes pörköltet bográcsban
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 kg marhahús, pl. lábszár
- 100 g házi füstölt szalonna
- 300 ml vörösbor
- 3 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek őrölt kömény
- 5 db babérlevél
- 1 ek borókabogyó
- 2 ág kakukkfű
- só, bors (ízlés szerint)
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 ek pirospaprika
- 2 - 3 tk áfonyalekvár
- 1 l víz
Tessék beszerezni egy bográcsot, és összeütni ezt az elsőosztályú pörköltet! Ja igen, ha valakinek nincs kertje, akkor a konyhában is működik a recept, csak fontos, hogy ott fazékban kell csinálni és nem kell tüzet rakni. 😀
A füstölt szalonnából emberes darabokat vágunk, és beledobjuk a bográcsba. Erre mehet a durvára vágott hagyma, amit lepirítunk a szalonna zsírján. A paprikának a szárát eltávolítjuk, a paradicsomnak a csumáját, az összes többi részük úgy ahogy van mehet bele a bográcsba. Hagyjuk, hogy a zöldségek levet eresszenek, és ha szükséges, már most elkezdhetjük részletekben hozzáadagolni a vizet.
A marhahúst feldaraboljuk és rádobjuk a lecsós alapra. Innentől kezdve az ételt nem kevergetjük, hanem inkább rázogatjuk, hogy a hús nehogy összetörjön. Hagyjuk az alapot rottyanni egyet és befűszerezzük: só, bors, kömény, borókabogyó, babérlevél és pirospaprika kerül bele. Hozzáöntjük a vörösbort és ízlés szerint az áfonyalekvárt.
Ha a hús puhára főtt (kb. 2-3 óra), akkor az ételünk elkészült: jóféle kovászos uborkával és egy szelet friss kenyérrel tálaljuk.