Hozzávalók
- 1 egész csirke
- 40 gerezd fokhagyma
- 1 ½ dkg lágy vaj
- 8 dkg sárgarépa és paszternák vegyesen
- 2 dl pezsgő
- só, bors
Csirke 40 gerezd fokhagymával
Hozzávalók
- 1 egész csirke
- 40 gerezd fokhagyma
- 1 ½ dkg lágy vaj
- 8 dkg sárgarépa és paszternák vegyesen
- 2 dl pezsgő
- só, bors
A csirkét 10%-os sóoldatban egy éjszakán keresztül hűtőben áztatjuk. A lágy vajat, a 1 ág kakukkfüvet és 1 gerezd zúzott fokhagymát kikeverünk és bemasszírozzuk a csirkét vele. Egy tepsi hőálló tál aljába tesszük a hasábokra vágott gyökér zöldségeket, és a fokhagymák nagy részét, arra helyezzük a csirkét, aminek az üregébe tesszük a maradék fokhagymát. A zöldségekre és a csirkébe locsolunk egy kis pezsgőt és 1,5 órán keresztül 160 fokon, majd pedig 30 percen keresztül 220 fokon sütjük.