Hozzávalók
- 600 g sertéskaraj
- só, bors
- 2 ek finomliszt
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk fokhagyma por
- 4 ek étolaj
- 1 db paradicsom (180 g/db)
- 4 ek tejföl
- 1 db tojás
- 100 g medvehagyma
- 100 g edami sajt
A tálaláshoz
- 4 adag petrezselymes parázsburgonya
Medvehagymás karaj
Hozzávalók
- 600 g sertéskaraj
- só, bors
- 2 ek finomliszt
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk fokhagyma por
- 4 ek étolaj
- 1 db paradicsom (180 g/db)
- 4 ek tejföl
- 1 db tojás
- 100 g medvehagyma
- 100 g edami sajt
A tálaláshoz
- 4 adag petrezselymes parázsburgonya
A karajt 4 szeletre vágjuk, enyhén klopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a fűszerpaprikát és a fokhagymaport egy kisebb edényben összekeverjük és megforgatjuk benne a karaj szeleteket. Egy serpenyőt felforrósítunk és az olajon kérgesre sütjük őket, oldalanként 3-3 perc alatt, majd egy 20×25 cm-es tepsibe átemeljük őket.
A paradicsomot felszeleteljük és beborítjuk vele a húsokat. A tejfölt, a tojást és a finomra vágott medvehagymát egy tálban elkeverjük és rákanalazzuk a karajra, majd befedjük a reszelt sajttal, és betesszük a 215 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, míg a sajt meg nem pirul.
Tányérra szedjük, majd petrezselymes burgonyát tálalunk mellé.
- Elkészítési idő: 45 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a medvehagymás karaj recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!