Hozzávalók
A tésztához
- 180 g liszt (BL55)
- 1 csipet Só
- 90 g hideg vaj
- 50 g porcukor
- 40 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
A nugátkrémhez
- 150 g pörkölt mogyoró
- 150 g tejcsoki
- 80 g cukor
- 100 ml tejszín
- 30 g puha vaj
A díszítéshez
- 2 doboz toffifee
- 70 g étcsoki
Nugátkrémes Toffifee pite
Hozzávalók
A tésztához
- 180 g liszt (BL55)
- 1 csipet Só
- 90 g hideg vaj
- 50 g porcukor
- 40 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
A nugátkrémhez
- 150 g pörkölt mogyoró
- 150 g tejcsoki
- 80 g cukor
- 100 ml tejszín
- 30 g puha vaj
A díszítéshez
- 2 doboz toffifee
- 70 g étcsoki
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, lehetőleg gyorsan, hogy a kezünk melege ne lágyítsa el a tésztát, majd fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk legalább 30 percre. Hűtés után egyenletesen egy 22 cm-es piteforma aljába és oldalára nyomkodjuk a tésztát.
Egy réteg alufóliát rakunk a tésztára, teleszórjuk sütőbabbal (így még véletlenül sem kezd el a tészta széle “lefolyni” sülés közben a forma oldaláról) és 180 fokos sütőbe rakjuk a tésztát. 10 percig “vakon” sütjük a nehezékkel, majd anélkül további kb. 15 percig. A nugátkrémhez egy aprítóba rakjuk a pörkölt mogyorót és a cukrot és teljesen porrá őröljük, de addig dolgoztatjuk még a gépet, amíg a mogyoró olajtartalmától már kicsit krémesedik is. Hozzáadjuk a felolvasztott tejcsokit, a tejszínnel és vajjal együtt és alaposan lezúzzuk.
15 szem Toffifee-t kettévágunk és a tészta aljára rakosgatjuk őket. Rásimítjuk a nugátkrémet. A díszítéshez megolvasztjuk vízgőz fölött az étcsokit és hanyagul rácsorgatjuk a pite tetejére, végül 12 szem Toffifee-vel díszítjük a tortát.