Hozzávalók
- 3 - 400 g sertésszűz
- só, bors
- olaj
- 200 g fagyasztott zöldbab
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi friss gyömbér
A mázhoz
- 2 ek keményítő
- 50 ml víz
- 80 ml szójaszósz
- 2 db narancs leve
- 5 ek barna cukor
- 2 ek méz
- 2 ek ecet
- őrölt fekete bors
A körethez
- főtt rizs
Ragacsos sertésszűz
Hozzávalók
- 3 - 400 g sertésszűz
- só, bors
- olaj
- 200 g fagyasztott zöldbab
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi friss gyömbér
A mázhoz
- 2 ek keményítő
- 50 ml víz
- 80 ml szójaszósz
- 2 db narancs leve
- 5 ek barna cukor
- 2 ek méz
- 2 ek ecet
- őrölt fekete bors
A körethez
- főtt rizs
A húst nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy nagyobb serpenyőben hirtelen megpirítjuk az olajon, majd kiszedjük. A visszamaradt szafton 2-3 percig lassú tűzön megpirítjuk a babot, rányomjuk a fokhagymát, a gyömbért, majd visszarakjuk a húst, és pár percet pirítjuk. A máz hozzávalóit összekeverjük egy tálban, és ráöntjük a húsra. 2-3 percet forraljuk, és főtt rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a ragacsos sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!