A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A tepsis krumplihoz
- 600 g krumpli
- só, bors
- 50 ml olaj
A fasírozotthoz
- 1 db zsemle
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 500 g darált sertéshús
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 tk őrölt kömény
- 2 tk pirospaprika
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 3 - 4 db sajtkocka (könnyen olvadó fajta)
A panírhoz
- 80 g liszt
- 2 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
A sütéshez
- bő olaj
Sajttal töltött rántott fasírt tepsis krumplival
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A tepsis krumplihoz
- 600 g krumpli
- só, bors
- 50 ml olaj
A fasírozotthoz
- 1 db zsemle
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 500 g darált sertéshús
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 tk őrölt kömény
- 2 tk pirospaprika
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 3 - 4 db sajtkocka (könnyen olvadó fajta)
A panírhoz
- 80 g liszt
- 2 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
A sütéshez
- bő olaj
Krumpli:
A tepsis krumplihoz a krumplit megpucoljuk, és fél centis karikákra vágjuk, majd egy keverőtálban összekeverjük a sóval, a borssal és az olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ügyelve arra, hogy minél kisebb helyen fedjék egymást a krumpliszeletek, mert úgy tud szépen pirulni. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Fasírt:
Míg sül a krumpli, elkészítjük a fasírozottat. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát nedvességgel. A hagymát apró kockákra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lepirítjuk, majd a darált húshoz adjuk a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, az őrölt köménnyel és a pirospaprikával együtt. Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, majd alaposan összekeverjük.
A húsból először hamburgerpogácsákat formázunk, majd beletesszük a közepükbe a sajtot, és gombóccá gyúrjuk. Figyeljünk rá, hogy a hús mindenhol körbeölelje a sajtkockát.
A szokásos módon bepanírozzuk a fasírozottat. Először a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Hogy a sajt a sütés során ne folyjon ki, biztosra megyünk: megismételjük ezt a műveletet.
Sütés:
Egy serpenyőben kb. 160 fokra melegítjük az olajat, és 6-8 perc alatt szép ropogósra és aranybarnára sütjük a fasírozottat. Figyeljünk, ha nagyon gyorsan elkezdene pirulni a panír, vegyük lejjebb a hőfokot. Fontos, hogy az átlagosnál hosszabb ideig süssük, mert a sajtnak köszönhetően viszonylag nagyobb fasírozottakkal van dolgunk, így a közepük nehezebben sül át. Ha megsültek a fasírozottak, konyhai papírtörlőre szedjük őket, és leitatjuk róluk a felesleges olajat.
Tányérra szedjük a megsült krumplit, és a fasírozottal tálaljuk.
- előkészítési idő: 15 perc
- sütési idő: 50 perc
- összesen: 65 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!