Hozzávalók
- 125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 125 g liszt
- 35 g porcukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ½ ek mézeskalács fűszerkeverék
- só
- 75 g vaj
- 1 db tojás
- 65 g méz
- ½ db narancs reszelt héja
A tetejére
- 1 db tojásfehérje
- 25 g szeletelt mandula
Teljes kiőrlésű mézeskalács
Hozzávalók
- 125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 125 g liszt
- 35 g porcukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ½ ek mézeskalács fűszerkeverék
- só
- 75 g vaj
- 1 db tojás
- 65 g méz
- ½ db narancs reszelt héja
A tetejére
- 1 db tojásfehérje
- 25 g szeletelt mandula
A teljes kiőrlésű mézeskalács tésztájához egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a kétféle lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket és egy csipet sót. Ezután hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a mézet. Belereszeljük a narancs héját, és jól összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 3-5 mm vastagságúra. Formákkal kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Tojásfehérjével megkenjük a tetejét, és megszórjuk a szeletelt mandulával, amit kicsit belenyomkodunk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 7-8 percig sütjük.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 20-30 perc
Tipp: A kiszúrt formákat ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert sütés közben nagyobbak lesznek, és összesülhetnek!
Ajánlott életkor: Óvodás kortól egészen nyugdíjas korig! 🙂
Ha tetszett a teljes kiőrlésű mézeskalács receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!