Hozzávalók
- 4 db zselatinlap
- 500 ml habtejszín
- 200 ml tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 200 g fehér csoki
- 75 ml krémlikőr
A málnaraguhoz
- 200 g fagyasztott málna
- 1 ek porcukor
- 1 tk friss citromlé
A pirított mandulához
- 10 g vaj
- 40 g szeletelt mandula
- 1 csipet só
Fehércsokis-málnás panna cotta sós pirított mandulával
Hozzávalók
- 4 db zselatinlap
- 500 ml habtejszín
- 200 ml tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 200 g fehér csoki
- 75 ml krémlikőr
A málnaraguhoz
- 200 g fagyasztott málna
- 1 ek porcukor
- 1 tk friss citromlé
A pirított mandulához
- 10 g vaj
- 40 g szeletelt mandula
- 1 csipet só
A fehércsokis málnás panna cottához a zselatinlapokat vízbe áztatjuk és hagyjuk állni. Közben felmelegítjük a tejszínt a tejjel és a vaníliával, majd belekeverjük a fehér csokit. Hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapot és a krémlikőrt, és alaposan elkeverjük. A keveréket tálalópoharakba öntjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
A málnát egy gyorsforralóban közepes lángon 2-3 perc alatt összeforraljuk a cukorral és a citromlével, átpasszírozzuk és hagyjuk kihűlni.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a mandulát, megsózzuk és aranybarnára pirítjuk. Ezzel és a kihűlt málnaraguval tálaljuk a fehércsokis panna cottát.
Elkészítési idő: 20 perc + 180 perc hűtés
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!