A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
A salihoz
- 100 g quinoa
- 400 g lazac
- só, bors
- 1 db citrom
- 2 ek étolaj
- 1 fej római saláta
- 1 db kígyóuborka
- 2 szál répa
- 3 db avokádó
- 50 g bébispenót
Az öntethez
- 2 ek sriracha szósz
- 2 db citrom kifacsart leve
- 2 ek méz
- só, bors
- 2 ek fehér szezámmag
- 2 ek fekete szezámmag
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
Fullos lazacos-avokádós sali
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
A salihoz
- 100 g quinoa
- 400 g lazac
- só, bors
- 1 db citrom
- 2 ek étolaj
- 1 fej római saláta
- 1 db kígyóuborka
- 2 szál répa
- 3 db avokádó
- 50 g bébispenót
Az öntethez
- 2 ek sriracha szósz
- 2 db citrom kifacsart leve
- 2 ek méz
- só, bors
- 2 ek fehér szezámmag
- 2 ek fekete szezámmag
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
A lazacos-avokádós sali elkészítéséhez a quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd félrerakjuk hűlni 15-20 percre.
A lazacot egy éles késsel megszabadítjuk a bőrétől, majd kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy citrom levével, és egy forró serpenyőben, 2-3 perc alatt alaposan lepirítjuk az olajon. Felhasználásig félrerakjuk.
A római salátát vékony csíkokra vágjuk, az uborkát és a répát lereszeljük, majd hozzádobjuk a 1,5 cm-es kockára vágott avokádót, a bébispenót-leveleket és a kihűlt quinoát, és alaposan összekeverjük.
Az öntethez elkeverjük egy tálban a hozzávalókat a reszelt fokhagymával. A saláta tetejére pakoljuk a lazackockákat, meglocsoljuk az öntettel, és mehet a zaba.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a fullos lazacos-avokádós sali receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!