Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
A rizshez
- 320 g rizs
- só
A cukkinis alaphoz
- 1 kg cukkini
- 4 ek étolaj
- só, bors
- 200 ml tej
- 250 ml habtejszín
- 4 db tojás
- 100 g finomliszt
- 300 g edami sajt
- 150 g kéksajt
Kéksajtos rakott cukkini
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
A rizshez
- 320 g rizs
- só
A cukkinis alaphoz
- 1 kg cukkini
- 4 ek étolaj
- só, bors
- 200 ml tej
- 250 ml habtejszín
- 4 db tojás
- 100 g finomliszt
- 300 g edami sajt
- 150 g kéksajt
A kéksajtos rakott cukkini elkészítéséhez először a rizst bő, sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A cukkiniket hosszában 3-5 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Az olaj kb. egyharmad részét felforrósítjuk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon, oldalanként kb. 40-40 másodperc alatt elősütjük a cukkiniszeleteket. Sütés közben sózzuk, pótoljuk alatta az olajat, a megsült cukkinikat pedig egy deszkára szedjük.
A tejet, a tejszínt, a tojásokat és a lisztet kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük egy nagyobb tálban. Hozzákeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt edami sajt kb. 80%-át. A sütőtál aljára teszünk 2 réteg cukkinit úgy, hogy az kitöltse az formát. Erre rákanalazzuk a rizs kb. felét, ráöntjük a sajtos-tejszínes keverék felét, rátépkedjük a kéksajt kb. felét, majd jöhet egy újabb réteg duplikált cukkini (de hagyjunk pár szeletet majd a tetejére is), erre a maradék rizs, meglocsoljuk a maradék tejszínes keverékkel és rátépkedjük a kéksajt másik felét.
Ráhelyezzük a félretett cukkiniszeleteket, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a kéksajtos rakott cukkini recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!