Hozzávalók
- 4 db tojás
- ½ dl olívaolaj
- 1 fej nagy hagyma
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 db (koktél)paradicsom konzerv
- 1 tk só
- 1 tk szárított kakukkfű
- ½ tk őrölt bors
Hozzávalók
- 4 db tojás
- ½ dl olívaolaj
- 1 fej nagy hagyma
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 db (koktél)paradicsom konzerv
- 1 tk só
- 1 tk szárított kakukkfű
- ½ tk őrölt bors
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a hagymát a feldarabolt paprikákkal édesre sütjük benne. Hozzáadjuk a pardicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá szárított kakukkfüvet is. 5-7 percig rotyogtatjuk, közben felverjük a tojásokat. Amikor a paradicsomos szósz besűrűsödött, hozzácsorgatjuk a tojásokat és egészen alacsony lángon, folyamatosan kevergetve készre főzzük az ételt. Akkor jó, ha krémes, sűrű és szaftos. Nem szabad kiszárítani! Tálaláskor egy kevés metélőhagymával megszórhatjuk. Forrón fogyasszuk!
Ha még szükségetek van reggel egy kis energiára, akkor készítsétek el ezt a szuper almás palacsintát, vagy a tojásos rösztit, egyikkel sem lőhettek mellé. De ne feledkezzünk meg a túrós táska felfújtról sem.