Hozzávalók
A joghurtos pácos csirkéhez
- 800 g csirkemellfilé
- 300 g natúr görög joghurt
- 1 db gyömbér fele (hüvelykujjnyi, 5-7 centis vastagabb darab)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk garam masala
- 2 tk kurkuma
- 2 tk őrölt római kömény
- ½ tk csilipehely
- só, bors
- 1 tk citromlé
Az elősütéshez
- 2 ek olívaolaj
- 30 g vaj
A paradicsomos szószhoz
- 50 g vaj
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 2 gerezd fokhagyma
- a gyömbér másik fele
- 500 g passata
- 1 tk garam masala
- 1 tk római kömény
- 1 tk kurkuma
- ½ tk csilipehely (ízlés szerint több vagy kevesebb)
- só, bors
- 230 ml habtejszín
A körethez
- 200 g basmati rizs
- 1 ek vaj
- só
A tálaláshoz
- 1 marék friss koriander
Indiai vajas csirke
Hozzávalók
A joghurtos pácos csirkéhez
- 800 g csirkemellfilé
- 300 g natúr görög joghurt
- 1 db gyömbér fele (hüvelykujjnyi, 5-7 centis vastagabb darab)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk garam masala
- 2 tk kurkuma
- 2 tk őrölt római kömény
- ½ tk csilipehely
- só, bors
- 1 tk citromlé
Az elősütéshez
- 2 ek olívaolaj
- 30 g vaj
A paradicsomos szószhoz
- 50 g vaj
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 2 gerezd fokhagyma
- a gyömbér másik fele
- 500 g passata
- 1 tk garam masala
- 1 tk római kömény
- 1 tk kurkuma
- ½ tk csilipehely (ízlés szerint több vagy kevesebb)
- só, bors
- 230 ml habtejszín
A körethez
- 200 g basmati rizs
- 1 ek vaj
- só
A tálaláshoz
- 1 marék friss koriander
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, egy tálban alaposan összekeverjük a pác összetevőivel, és 20-30 percig pihentetjük. Ha letelt az idő, egy nagyobb serpenyőben az olívaolajat és a vajat közepes lángon felhevítjük, és a húskockákat több részletben, oldalanként kb. 3-3 percig elősütjük. A tálban maradt joghurtos pácot is felhasználjuk, rákanalazzuk az elősütött, félretett húsra.
Ugyanabban a serpenyőben, alacsony lángon felolvasztjuk az újabb adag vajat, felkaparjuk a letapadt pörzsanyagot, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, néhány perces fonnyasztás után az ugyancsak vékonyra szelt fokhagymát, illetve a gyömbér másik felét. Kb. 5 percig, alkalmanként kevergetve sütjük őket, majd jöhet hozzá a passata és a fűszerek is. Pár perces csendes forralás után belekeverjük a tejszínt is.
Ennél a szakasznál a rizst alaposan átmossuk egy szűrővel, majd egy gyorsforralóban feltesszük főni a víz, a vaj és a só társaságában. Alacsony lángon, lefedve, keverés nélkül főzzük 12-15 percig (ha erősebb a tűzhely, 8-10 perc alatt is elkészülhet, szóval legyetek résen). Mikor a rizst feltesszük főzni, a paradicsomos tejszínes szószba rakjuk a korábban elősütött húst, a pihenés közben engedett levekkel és a maradék joghurtos páccal együtt. Mikor kész a rizs, egy villával átkeverjük, fellazítjuk, ettől még pergősebb lesz.
Tálaláshoz apróra vágott friss koriandert szórunk rá, és megpróbáljuk nem egyszerre megenni az egészet.
Ha tetszett az indiai vajas csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!