Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4
főre
+

A joghurtos pácos csirkéhez

800 g csirkemellfilé
300 g natúr görög joghurt
1 db gyömbér fele (hüvelykujjnyi, 5-7 centis vastagabb darab)
1 gerezd fokhagyma
2 tk garam masala
2 tk kurkuma
2 tk őrölt római kömény
½ tk csilipehely
só, bors
1 tk citromlé

Az elősütéshez

2 ek olívaolaj
30 g vaj

A paradicsomos szószhoz

50 g vaj
1 fej vöröshagyma (nagyobb)
2 gerezd fokhagyma
a gyömbér másik fele
500 g passata
1 tk garam masala
1 tk római kömény
1 tk kurkuma
½ tk csilipehely (ízlés szerint több vagy kevesebb)
só, bors
230 ml habtejszín

A körethez

200 g basmati rizs
1 ek vaj

A tálaláshoz

1 marék friss koriander
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Indiai vajas csirke

Sokak kedvence ez az ezerarcú recept, hiszen több változata is van. Íme az én verzióm, ami krémes, fűszeres, nagyon gazdag ízvilággal. Készítsétek el ti is, és számíthattok a valaha kóstolt legomlósabb csirkére és a rengeteg elismerésre, mert isteni lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
43
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A joghurtos pácos csirkéhez

800 g csirkemellfilé
300 g natúr görög joghurt
1 db gyömbér fele (hüvelykujjnyi, 5-7 centis vastagabb darab)
1 gerezd fokhagyma
2 tk garam masala
2 tk kurkuma
2 tk őrölt római kömény
½ tk csilipehely
só, bors
1 tk citromlé

Az elősütéshez

2 ek olívaolaj
30 g vaj

A paradicsomos szószhoz

50 g vaj
1 fej vöröshagyma (nagyobb)
2 gerezd fokhagyma
a gyömbér másik fele
500 g passata
1 tk garam masala
1 tk római kömény
1 tk kurkuma
½ tk csilipehely (ízlés szerint több vagy kevesebb)
só, bors
230 ml habtejszín

A körethez

200 g basmati rizs
1 ek vaj

A tálaláshoz

1 marék friss koriander
Bevásárlólistához adom

A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, egy tálban alaposan összekeverjük a pác összetevőivel, és 20-30 percig pihentetjük. Ha letelt az idő, egy nagyobb serpenyőben az olívaolajat és a vajat közepes lángon felhevítjük, és a húskockákat több részletben, oldalanként kb. 3-3 percig elősütjük. A tálban maradt joghurtos pácot is felhasználjuk, rákanalazzuk az elősütött, félretett húsra. 

Ugyanabban a serpenyőben, alacsony lángon felolvasztjuk az újabb adag vajat, felkaparjuk a letapadt pörzsanyagot, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, néhány perces fonnyasztás után az ugyancsak vékonyra szelt fokhagymát, illetve a gyömbér másik felét. Kb. 5 percig, alkalmanként kevergetve sütjük őket, majd jöhet hozzá a passata és a fűszerek is. Pár perces csendes forralás után belekeverjük a tejszínt is. 

Indiai vajas csirke

Ennél a szakasznál a rizst alaposan átmossuk egy szűrővel, majd egy gyorsforralóban feltesszük főni a víz, a vaj és a só társaságában. Alacsony lángon, lefedve, keverés nélkül főzzük 12-15 percig (ha erősebb a tűzhely, 8-10 perc alatt is elkészülhet, szóval legyetek résen). Mikor a rizst feltesszük főzni, a paradicsomos tejszínes szószba rakjuk a korábban elősütött húst, a pihenés közben engedett levekkel és a maradék joghurtos páccal együtt. Mikor kész a rizs, egy villával átkeverjük, fellazítjuk, ettől még pergősebb lesz.

Tálaláshoz apróra vágott friss koriandert szórunk rá, és megpróbáljuk nem egyszerre megenni az egészet.

Ha tetszett az indiai vajas csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások