Hozzávalók
- 400 g hántolt pisztácia
- 150 ml mogyoróolaj (vagy sima)
- 140 g porcukor
- 3 ek tejpor
- 200 ml tejszín
Házi pisztáciakrém - OMG!
Hozzávalók
- 400 g hántolt pisztácia
- 150 ml mogyoróolaj (vagy sima)
- 140 g porcukor
- 3 ek tejpor
- 200 ml tejszín
A pisztáciát egy tepsibe szórjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig pirítjuk, majd egy turmixgépbe vagy aprítóba rakjuk, és elkezdjük lezúzni. Mikor már rusztikusabb állagú az alap, felöntjük az olajjal, beleszórjuk a porcukrot és a tejport, egy újabbat zúzunk rajta, majd áttöltjük egy magasabb falú edénybe.
A tejszínt felforraljuk, ráöntjük a pisztáciaalapra, és botmixerrel tökéletesítjük a krémet, mivel ezzel lehet igazán krémessé tenni ezt a csodát. Kis üvegekbe töltve, hűtőben eláll 1 hétig simán. Elképzelhető, hogy tovább is eltartható, de ez még sosem derült ki, mert pár nap alatt elfogyott. 😀
Ha tetszett a házi pisztáciakrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!