Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 1 db tojás
- 250 ml tej
- só
- 250 ml víz
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 250 g liszt
- olaj a sütéshez
Rátkai palacsinta
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 1 db tojás
- 250 ml tej
- só
- 250 ml víz
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 250 g liszt
- olaj a sütéshez
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és áttörjük.
A tojást összekeverjük a tejjel, a sóval, a vízzel, az olajjal és a lereszelt hagymával, beleöntjük a 250 g lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az áttört krumplit, és ezzel is jól elkeverjük. Nagyon sűrű palacsintatésztát kell kapni, de vízzel nyugodtan állíthatjuk a sűrűségét ízlés szerint.
Enyhén kiolajozott serpenyőben, merőkanálnyi adagonként megsütjük mindkét oldalát.
Ha tetszett a rátkai palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!