A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- só, bors
- 3 db krumpli
- 4 - 6 ek reszelt parmezán
- 2 ek zsemlemorzsa
A raguhoz
- 3 ek olaj
- 400 g marhahús
- 1 kis fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml vörösbor
- só, bors
- szerecsendió
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet majoranna
- 300 ml passata
- kb. 150 ml víz
A besamelhez
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 500 ml tej
- só, fehér bors
- szerecsendió
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- só, bors
- 3 db krumpli
- 4 - 6 ek reszelt parmezán
- 2 ek zsemlemorzsa
A raguhoz
- 3 ek olaj
- 400 g marhahús
- 1 kis fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml vörösbor
- só, bors
- szerecsendió
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet majoranna
- 300 ml passata
- kb. 150 ml víz
A besamelhez
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 500 ml tej
- só, fehér bors
- szerecsendió
Ennél a rakott padlizsánnál az első lépés az, hogy a raguhoz magas hőmérsékleten az olajon lepirítjuk a húst, erre jöhet az apróra vágott hagyma, majd a felszeletelt fokhagyma. Ráöntjük a bort, majd ha elpárolgott, jöhetnek rá a fűszerek. Ráöntjük a passatát, felöntjük a vízzel, és egy kicsit rotyogatjuk.
A padlizsánt mandolinnal 6 mm vastag szeletekre vágjuk, kicsit megsózzuk, sütőrácsra tesszük, 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg szép aranybarna színt nem kap. A krumplit közepes vastagságú szeletekre vágjuk, és bő, sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük.
A besamelhez a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, fűszerezzük, és sűrű krémet főzünk belőle. Egy közepes tepsit kiolajozunk, és elkezdjük rétegezni: először jöhet a krumpli, erre jöhet a besamel fele, majd a padlizsán fele, a ragu fele, egy kevés parmezán, ezután a maradék padlizsán és ragu, valamint a besamel, végül pedig a zsemlemorzsával és parmezánnal fejezzük be. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett az univerzum legjobb rakott padlizsánja, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!