Hirdetés

Csirkecombok fűszeres paradicsomszószban

Hozzávalók

Hozzávalók
2
éhes embernek
5 db csirke felsőcomb filézve
50 g paprikás kolbász
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 konzerv csicseriborsó (310 g)
1 konzerv darabolt paradicsom (400g)
1 tk füstölt paprika
1 tk római kömény
1 tk szárított kakukkfű
1 marék olajbogyó
só, bors
3 tk olaj
Hirdetés

Csirkecombok fűszeres paradicsomszószban

Fogj egy csirkecombot, pirítsd körbe és készíts hozzá fűszeres paradicsomszószt! Ez az alaprecept jó ha mindig kéznél van, aztán ezt a szószt turbózhatjátok bármilyen fűszerrel és extra kiegészítővel. Jelen esetben a jól bevált fűszer páros, a füstölt paprika és a római kömény hoz egy kis izgi ízvilágot ennek a kajának, a csicseriborsó pedig gondoskodik róla, hogy a körettel már ne is kelljen szórakozni.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
éhes embernek
5 db csirke felsőcomb filézve
50 g paprikás kolbász
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 konzerv csicseriborsó (310 g)
1 konzerv darabolt paradicsom (400g)
1 tk füstölt paprika
1 tk római kömény
1 tk szárított kakukkfű
1 marék olajbogyó
só, bors
3 tk olaj

Fotó: Fördős Peti

A csirkecombok mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajat hevítünk egy forró serpenyőben és 2-3 perc alatt mindkét felüket pirosra sütjük. A húst félretesszük, majd a maradék olajon zsírjára pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Jöhet a kolbász zsírjára a finomra aprított hagyma, majd ha üvegesre pirult, beletörjük a fokhagymagerezdeket és hozzáadjuk az átszűrt konzerv csicseriborsót. Felöntjük a konzerv paradicsommal, majd jöhetnek a fűszerek: a füstölt paprika, a római kömény és a kakukkfű, végül sózzuk, borsozzuk. Kb 15-20 percig főzzük, amíg a csirke teljesen elkészül, majd beledobáljuk az olajbogyókat és már tálalhatunk is. Magában is tök jó, nem igényel semmilyen köretet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások