A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A dubarryhoz
- 6 szelet karaj
- só, bors
- olaj
- 1 tk paradicsompüré
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma elfelezve
- 1 tk liszt
- 2 - 300 ml víz
- 2 db lapzselatin
- 6 szelet prosciutto
- 1 csipet kömény
- 1 fej karfiol
- 200 g trappista sajt
A besamelhez
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 200 ml tej
- só, fehér bors
- szerecsendió
- 3 db tojás
A rizshez
- 350 g vadrizses mix
- 700 ml víz
- só
- 1 ek olaj
- 1 csokor friss petrezselyem (nagy)
Fördős család-féle loaded dubarry karaj
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A dubarryhoz
- 6 szelet karaj
- só, bors
- olaj
- 1 tk paradicsompüré
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma elfelezve
- 1 tk liszt
- 2 - 300 ml víz
- 2 db lapzselatin
- 6 szelet prosciutto
- 1 csipet kömény
- 1 fej karfiol
- 200 g trappista sajt
A besamelhez
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 200 ml tej
- só, fehér bors
- szerecsendió
- 3 db tojás
A rizshez
- 350 g vadrizses mix
- 700 ml víz
- só
- 1 ek olaj
- 1 csokor friss petrezselyem (nagy)
A húst sózzuk, borsozzuk, egy kevés olajon egy lábasban lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérba. A visszamaradt szafton lepirítjuk a sűrített paradicsomot. Rádobjuk a fokhagymát és az elfelezett hagymát, és tovább pirítjuk. Ezután jöhet rá a liszt, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Ha összerottyant, belerakjuk a zselatint és a köményt, elkeverjük és visszarakjuk a húst. 1 órát lefedve rotyogtatjuk.
A rizst a petrezselyem kivételével puhára főzzük egy lábasban, majd a legvégén belekeverjük a felaprított petrezselymet.
A nagy rózsákra szedett karfiolt egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyon megsütjük.
A besamelhez a vajat felolvasztjuk, kicsit megfuttatjuk a lisztet rajta, felöntjük a tejjel, sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot és a szerecsendiót, és csomómentesre keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a besamelbe, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd azt is belekeverjük. Ezután összerakjuk az ételt: sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a húst, rátesszük a prosciuttót, a karfiolt, a besamelt, végül ráreszeljük a sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem olvad a sajt. A rizzsel és a szafttal tálaljuk.
Ha tetszett a loaded dubarry karaj receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!