A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg savanyú káposzta
- 600 g sertéscomb
- 100 g füstölt szalonna
- 100 g erdélyi húsos szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- 1 púpozott mk őrölt bors
- só
- 1 púpozott mk majoranna
- 250 g tejföl
Így készül a tökéletes székelykáposzta
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg savanyú káposzta
- 600 g sertéscomb
- 100 g füstölt szalonna
- 100 g erdélyi húsos szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- 1 púpozott mk őrölt bors
- só
- 1 púpozott mk majoranna
- 250 g tejföl
Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát. Mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, és a zúzott fokhagyma is .
Öntünk alá egy pici vizet és megszórjuk a pirospaprikával. Sózzuk és ízesítjük a többi fűszerrel, majd többszöri kevés vízpótlással fél órán át főzzük az alapot..
Rátesszük a kockára vágott húst, majd 10 perc múlva a káposztát, amit ki-ki ízlése szerint átmoshat előtte, ha túl savanyúnak találja. Addig főzzük, míg a hús megpuhul, majd tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett ez a tökéletes székelykáposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!