Hirdetés

Polentalasagne

Hozzávalók

1
kb. 20 x 25-30 cm nagyságú tepsihez
+

A polentához

600 ml zöldségalaplé
600 ml tej
540 g kukoricadara
50 g vaj
50 g parmezán
só, bors

A raguhoz

3 ek olívaolaj
500 g darált marhahús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál répa
2 szál zellerszár
só, bors
1 tk oregánó
1 tk rozmaring
1 tk kakukkfű
200 ml vörösbor
2 konzerv paradicsom
200 ml víz
20 g parmezán

A besamelhez

50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej
só, bors
szerecsendió

A tetejére

20 g parmezán
1 csomag mozzarella
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Polentalasagne

Ha már unjátok a hagyományos lasagnét, újítsatok be ezzel a polentaváltozattal: picit több idő, de megéri.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 20 x 25-30 cm nagyságú tepsihez
+

A polentához

600 ml zöldségalaplé
600 ml tej
540 g kukoricadara
50 g vaj
50 g parmezán
só, bors

A raguhoz

3 ek olívaolaj
500 g darált marhahús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál répa
2 szál zellerszár
só, bors
1 tk oregánó
1 tk rozmaring
1 tk kakukkfű
200 ml vörösbor
2 konzerv paradicsom
200 ml víz
20 g parmezán

A besamelhez

50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej
só, bors
szerecsendió

A tetejére

20 g parmezán
1 csomag mozzarella
Bevásárlólistához adom

A polentalasagne a raguval kezdődik. Ehhez az olívaolajon lepirítjuk a darált húst, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és felöntjük a borral. Ha elfőtt a bor, mehet bele a paradicsom és a víz. 40 percig főzzük lassú tűzön, a végén pedig belereszeljük a parmezánt.

A polentához felforraljuk az alaplevet, majd beleöntjük a tejet. Elkeverjük benne a kukoricadarát, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Mehet bele a vaj és a parmezán, illetve sózzuk, borsozzuk. Ezután szétterítjük egy sütőtepsin, és teljesen hagyjuk kihűlni. Akkora tepsibe kell tenni, amekkora kétszer elfér rajta. Körbevágjuk a tepsit kétszer, és ez a két lap lesz most a „tészta”.

A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rárakjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, és felöntjük a tejjel. Ha besűrűsödött, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót.

Ezután összerakjuk az egészet: a tepsi aljába rakjuk az egyik polentalapot, erre jöhet a ragu fele, a besamel fele, majd a másik polentalap, a maradék ragu, majd a maradék besamel. Végül ráreszeljük a permezánt, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

Ha tetszett a polentalasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások