Hirdetés
Green Kitchen

Hagymát hagymával - 5 tuti hagymás kaja

Hirdetés

Hagymát hagymával - 5 tuti hagymás kaja

Hirdetés
A hagyma annyira alapélelmiszerünk, hogy konkrétan nehéz olyan receptet találni, ami ne úgy kezdődne, hogy végy egy fej hagymát, aprítsd fel… a következő receptekben a hagymának viszont főszerepet szántunk, mert az is nagyon jól áll neki.
Hirdetés

Olasz hagymaleves

A hagyma a legdominánsabban egész biztosan a klasszikus francia hagymalevesben van jelen, mert ehhez annyi hagymát használhattok, amennyit nem szégyelltek. Ez most egy olasz verzió, ami annyiban tér el, hogy vörösborral kínáljuk meg a levest, a feltét pedig ciabatta + mozzarella kombó. És nehogy külön süssétek meg a levestől, ennek benne KELL sülnie, csak így lesz perfekt a végeredmény.

Tökéletes hagymás tört krumpli

Nehéz lenne finomabb köretet elképzelni a hagymás tört krumplinál, mondjuk, egy ropogós kacsacomb vagy bármilyen sült hús mellé. A krumplit a tökéletességig fokozza a zsíron megdinsztelt hagyma, enélkül a krumpli olyan, mint a sivatag víz nélkül, vagy a kis herceg a róka nélkül, vagy… na szóval értitek. Mentsétek le ezt a receptet, és bátran húzzátok elő, ha roskadozik a kamra a hagymától meg a krumplitól.

Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite

A sima pásztorpitét érdemes felturbózni egy tisztességes adag karamellizált hagymával, na meg egy söröcskét is pattintani hozzá, ezúttal azért, hogy beletegyétek a kajába. A karamellizálás előcsalogatja a hagyma édes ízét, és bomba összhatást ad majd ennek a cuccos pitének. Egyébként is érdemes így indítani a hagymával, időt hagyva neki, hogy kihozhassa magából a legjobbat.

Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite

Hagymás rostélyos

A hagyma sokszínű felhasználási módjának egyike, hogy karikáira szeditek és ropogósra sütitek, majd úgymond hagymakazalként a kajára pakoljátok. Egy jó rostélyos nem létezhet e nélkül a kiegészítő elem nélkül, a szaftos, tocsogós hús mellett ráharapni a ropogós hagymára tiszta élvezet. Ki ne hagyjátok ti se!

hagymás kaja

Egészben sült mustáros tarja

Jó, mondjuk, itt nem feltétlenül a hagymáé a főszerep, de egy erős mellékszerepet azért osztottunk rá. Ez a krémes, tejszínes, nagyon mustáros mártás ELKÉPZELHETETLEN a rengeteg hagyma nélkül, így együtt vonják be az egész tarját és sülnek össze vele a tökéletességbe. 

+1: Hogyan szeletelj, dinsztelj, piríts hagymát? – tippek, trükkök

Bár azt gondolnátok, hogy a hagymával könnyű bánni, azért egy kis gyakorlat nem árt hozzá, hogy a végeredmény tényleg szuper legyen. Lessétek meg tippjeinket – így bánj a hagymával okosan!

hagymapirítás
Fotó: Pixabay

Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások