Hirdetés

Király mexikói kaja: Marhahúsos enchiladas

Hirdetés

Király mexikói kaja: Marhahúsos enchiladas

Imááádjuk a cuccos kajákat és épp ezért rajongunk a mexikóiak palacsintájáért, az enchiladasért is! Ez egy tortilla lapokból, fűszeres húsos raguból, csípős paradicsomszószból és brutál sok sajtból álló étel, amit ha még nem kóstoltatok, muszáj kipróbálnotok! Aki pedig már evett ilyet, azt nem is kell semmire buzdítani, ugyanis valószínűleg már hozzá is látott a recepthez! ;)
Hirdetés

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 2 ek olaj
  • 2 tk liszt
  • 100 g sűrített paradicsom
  • 200 ml passzírozott paradicsom (passata)
  • 2 tk habanero Tabasco 🔥🔥🔥🔥🔥
  • só, bors
  • őrölt római kömény
  • oregánó
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 450 g darált marhahús
  • 5-6 kisebb tortillalap
  • 100 g vörös cheddar sajt
  • pár szem fekete olívabogyó
  • pár szelet jalapeno paprika
Fotó: Szilágyi Nóri

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és megszórjuk a liszttel és 1-2 percig kevergetjük, hogy enyhén lepiruljon, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, passatát és a Tabasco szószt. Megszórjuk a fűszerekkel és kevergetve, pár perc alatt besűrítjük. Egy másik serpenyőben az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy csipet római köményt adunk ehhez is, majd rádobjuk a marhahúst és kevergetve lepirítjuk. 

Fotó: Szilágyi Nóri

A tortillalapokra 1-1 csapott evőkanálnyi szószt kenünk, ráhalmozzuk a darált húst, és feltekerjük őket. A maradék szószból 2 evőkanálnynit a sütőtál aljára kenünk, majd szép sorban belerakosgatjuk a tortillákat. Meglocsoljuk a maradék szósszal, megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, rádobunk pár szelet olívabogyót és jalapeno paprikát és 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?