Hozzávalók
A répatortához
- 375 ml olaj
- 200 g cukor
- 200 g barna cukor
- 6 db tojás
- 375 g liszt
- 25 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 450 g sárgarépa
- 80 g pisztácia
A tetejére
- 500 g mascarpone
- 60 g porcukor
- 1 marék pisztácia
- 50 g étcsoki (táblás)
Hozzávalók
A répatortához
- 375 ml olaj
- 200 g cukor
- 200 g barna cukor
- 6 db tojás
- 375 g liszt
- 25 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 450 g sárgarépa
- 80 g pisztácia
A tetejére
- 500 g mascarpone
- 60 g porcukor
- 1 marék pisztácia
- 50 g étcsoki (táblás)
A répás loaf tésztájához először az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, a tojásokat, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, jöhet bele a vanília, a fűszerek, majd hozzákeverjük a lereszelt répát és a durvára vágott pisztáciát is, és az egészet a felvert tojásos keverékhez adjuk. Alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát.
170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét robotgéppel magas fokozaton kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, átkeverjük, és csillagcsöves habzsákból a torta tetejére nyomjuk (ha nincs habzsákunk, nyugodtan kenjük el egy spatula segítségével). Végül megszórjuk durvára vágott pisztáciával és reszelt csokoládéval.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 50-60 perc
- Összeállítás: 10 perc
- Összesen: 75-85 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!