Hirdetés

Húsvéti citromos koszorú

Hozzávalók

A süteményhez

375 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
225 g puha vaj
300 g cukor
5 db tojás
250 ml görög joghurt
4 db kezeletlen citrom héja
2 db citrom frissen facsart leve
25 g kókusz chips

A cukorsziruphoz

80 ml víz
65 g porcukor
2 ek frissen facsart citromlé

A mázhoz

100 g porcukor
2 ek frissen facsart citromlé
1 ek vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Húsvéti citromos koszorú

A húsvéthoz, talán a frissessége miatt is, de nagyon passzolnak a citromos édességek, ezért is hoztunk el nektek egy szuper citromos koszorú receptet. A tetejét kedvünk szerint díszíthetjük így a lakás húsvéti dekorációjaként is szolgálhat...persze amíg el nem fogy...nálunk azért ehhez nem kellett sokat várni, na de vágjunk is bele!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

A süteményhez

375 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
225 g puha vaj
300 g cukor
5 db tojás
250 ml görög joghurt
4 db kezeletlen citrom héja
2 db citrom frissen facsart leve
25 g kókusz chips

A cukorsziruphoz

80 ml víz
65 g porcukor
2 ek frissen facsart citromlé

A mázhoz

100 g porcukor
2 ek frissen facsart citromlé
1 ek vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


 

img_9030.jpg

A vajat robotgéppel kikeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a  tojásokat és addig keverjük, amíg egyenletes, krémes tésztát kapunk. Hozzáadjuk a citromok reszelt héját és a frissen facsart citromlét.

img_9042.jpg

Egy másik tálba összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sót és cukrot. A lisztes keveréket, a joghurttal felváltva, elkezdjük a tésztához adagolni. A tésztát kivajazott, kilisztezett koszorúformába öntjük és elegyengetjük a tetejét. 170 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. A sütőformából kivéve hagyjuk kihűlni.

img_9007.jpg

A cukorsziruphoz a porcukrot a vízzel és a citromlével közepes lángol felforraljuk. A süti tetejét meglocsoljuk a sziruppal. Egy száraz serpenyőben, nagy lángon, gyakori rázogatás mellett aranybarnára pirítjuk a kókusz chipset, majd félretesszük. A mázhoz egy habverővel simára, mézállagúra, keverjük a porcukrot a citromlével és az olvasztott vajjal. Ha elkészült, akkor bevonjuk a mázzal a sütemény tetejét és megszórjuk a pirított kókusz chipsszel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások