Hozzávalók
A tésztához
- 290 g liszt
- 25 g kakaópor
- 1 csipet só
- 12 g sütőpor
- 150 g vaj
- 180 g cukor
- 5 db tojássárgája
- 150 ml tej
A krémhez
- 350 g cukor
- 5 db tojásfehérje
A csokimázhoz
- 180 g porcukor
- 100 g vaj
- 25 g kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
Néger kocka
Hozzávalók
A tésztához
- 290 g liszt
- 25 g kakaópor
- 1 csipet só
- 12 g sütőpor
- 150 g vaj
- 180 g cukor
- 5 db tojássárgája
- 150 ml tej
A krémhez
- 350 g cukor
- 5 db tojásfehérje
A csokimázhoz
- 180 g porcukor
- 100 g vaj
- 25 g kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tésztához a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót összekeverjük. A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgájákat, tejet, majd a lisztes keveréket. A tésztát kb. 30×16 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett felmelegítjük, majd robotgéppel, magas fokozaton, kihűlésig habosítjuk, hogy stabil, habcsókszerű krémet kapjunk. A piskóta tetejét egyenesre vágjuk, majd rákenjük a habot és egyenesre simítjuk a tetejét és az oldalait. A mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, simára keverjük és egyenletesen a hab tetejére kenjük. Hűtőben kb. 10 percig hagyjuk szilárdulni, majd benedvesített késsel kockákra vágjuk a sütit.
Ha tetszett a néger kocka receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!