Hirdetés

Egyszerű almás-diós süti

Hirdetés

Egyszerű almás-diós süti

Ez a süti az ünnepekre is nagyon jól jöhet, hiszen annyira megúszós, hogy a legbonyolultabb folyamata a receptnek, az alma meghámozása… :D Szóval a lényeg, hogy nagyon gyorsan össze lehet dobni, aztán már csak hátra kell dőlni és süti illatfelhőben várni, hogy kivegyétek a sütőből.
Hirdetés

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű formához:

  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 mk őrölt gyömbér
  • 1 mk őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 115 g vaj
  • 100 g barna cukor+ 2 ek a szóráshoz
  • 2 tojás
  • 240 ml natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 alma
  • 1 marék dió
Fotó: Szilágyi Nóri

A lisztet, a sütőport és a fűszereket összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, joghurtot és a vaníliás cukrot. 2 almát meghámozunk és kisebb kockákra vágunk, majd a vajas masszához keverjük a lisztes keverékkel együtt. Jól átforgatjuk a tésztát és piteformába simítjuk. A maradék 3 almát félbevágjuk, kiszedjük a magházát, vékony szeletekre vágjuk és a tésztába nyomkodjuk őket. A diót durvára vágjuk és a maradék barna cukorral együtt a süti tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?