Hirdetés

Tempurás alma angol krémmel

Hozzávalók

4
adaghoz
+
2 db alma
pár csipet fahéj
bő olaj a sütéshez

Az angol krémhez

400 ml habtejszín (30%-os)
200 ml tej (3,5%-os)
80 g porcukor
1 rúd vanília
7 db tojássárgája

A tempurához

100 g rizsliszt
80 g liszt
200 - 250 ml sör (jéghideg)
20 ml vodka (jéghideg)
½ tk sütőpor
1 tk méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tempurás alma angol krémmel

Ez egy nagyon egyszerű recept, de annál finomabb! Pont olyan, amivel lenyűgözhetitek a párotokat egy romantikus vacsi lezárásaként. Az angol krémmel nem lehet mellélőni, szerintem mindenki szereti, a kívül ropogós, belül puha tempurás alma tökéletes kiegészítője.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
adaghoz
+
2 db alma
pár csipet fahéj
bő olaj a sütéshez

Az angol krémhez

400 ml habtejszín (30%-os)
200 ml tej (3,5%-os)
80 g porcukor
1 rúd vanília
7 db tojássárgája

A tempurához

100 g rizsliszt
80 g liszt
200 - 250 ml sör (jéghideg)
20 ml vodka (jéghideg)
½ tk sütőpor
1 tk méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Az angol krémhez a habtejszínt, a tejet, a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait felmelegítjük egy lábasban. A tojássárgájákat egy vízgőz feletti habüstbe (a víz ne érjen az aljához!) tesszük, és folyamatos keverés közben, fokozatosan hozzáöntjük a tejes mixünket. Továbbra is folyamatosan kevergetve addig főzzük a krémet, amíg a maghőmérő szerint eléri a 85 fokot. Ezután amilyen gyorsan csak tudjuk, lehűtjük.

A tempura hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd a kicsumázott, kb. 0,5 cm vastagságúra vágott almát belemártjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőn vagy rácson lecsepegtetjük. A hideg angol krémet egy tányérba merjük, 1 csipet fahéjjal megszórjuk a tetejét, majd teszünk rá az almából.

Ha tetszett a tempurás alma receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások