A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 2 db alma
- pár csipet fahéj
- bő olaj a sütéshez
Az angol krémhez
- 400 ml habtejszín (30%-os)
- 200 ml tej (3,5%-os)
- 80 g porcukor
- 1 rúd vanília
- 7 db tojássárgája
A tempurához
- 100 g rizsliszt
- 80 g liszt
- 200 - 250 ml sör (jéghideg)
- 20 ml vodka (jéghideg)
- ½ tk sütőpor
- 1 tk méz
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 2 db alma
- pár csipet fahéj
- bő olaj a sütéshez
Az angol krémhez
- 400 ml habtejszín (30%-os)
- 200 ml tej (3,5%-os)
- 80 g porcukor
- 1 rúd vanília
- 7 db tojássárgája
A tempurához
- 100 g rizsliszt
- 80 g liszt
- 200 - 250 ml sör (jéghideg)
- 20 ml vodka (jéghideg)
- ½ tk sütőpor
- 1 tk méz
Az angol krémhez a habtejszínt, a tejet, a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait felmelegítjük egy lábasban. A tojássárgájákat egy vízgőz feletti habüstbe (a víz ne érjen az aljához!) tesszük, és folyamatos keverés közben, fokozatosan hozzáöntjük a tejes mixünket. Továbbra is folyamatosan kevergetve addig főzzük a krémet, amíg a maghőmérő szerint eléri a 85 fokot. Ezután amilyen gyorsan csak tudjuk, lehűtjük.
A tempura hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd a kicsumázott, kb. 0,5 cm vastagságúra vágott almát belemártjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőn vagy rácson lecsepegtetjük. A hideg angol krémet egy tányérba merjük, 1 csipet fahéjjal megszórjuk a tetejét, majd teszünk rá az almából.
Ha tetszett a tempurás alma receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!