A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A húshoz
- 400 g pulykamellfilé
- 80 g aszalt sárgabarack
- 30 g vaj
- só, bors
A mártáshoz
- 50 g bacon apróra kockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml habtejszín
- só, bors
- ½ db szerecsendió
- 1 ek olaj
- 1 mk keményítő
- 1 kis csokor snidling
A gratin burgonyához
- 500 g krumpli
- 200 ml tejszín
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- só, bors
- ½ db szerecsendió
- 40 g parmezán
- 20 g vaj a tetejére + 20 g a tepsi kikenéséhez
Aszalt barackos pulykamell
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A húshoz
- 400 g pulykamellfilé
- 80 g aszalt sárgabarack
- 30 g vaj
- só, bors
A mártáshoz
- 50 g bacon apróra kockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml habtejszín
- só, bors
- ½ db szerecsendió
- 1 ek olaj
- 1 mk keményítő
- 1 kis csokor snidling
A gratin burgonyához
- 500 g krumpli
- 200 ml tejszín
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- só, bors
- ½ db szerecsendió
- 40 g parmezán
- 20 g vaj a tetejére + 20 g a tepsi kikenéséhez
Az aszalt barackos pulykamell elkészítéséhez a pulykamellet hosszában megvágjuk, (de nem vágjuk teljesen ketté) szétterítjük, és fóliával letakarva, valamilyen nehezebb edénnyel egyenletesen kilapítjuk. Alaposan sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd a hús közepére tesszük szépen sorban az aszalt barackokat. Hengerré göngyöljük, és összetűzzük fogvájóval, majd vékonyan megkenjük vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
A mártáshoz az olajon megpirítjuk a bacont és a fokhagymát, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót is. A keményítőt egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a mártást. 2 percig forraljuk, majd megszórjuk a felaprított snidlinggel.
A körethez a krumplit meghámozzuk, legyaluljuk vagy kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk, és megsózzuk. A tejszínt a tojással, a tojássárgájával, a reszelt szerecsendióval, a sóval és a borssal jól kikeverjük. Egy kisebb, magas falú tepsi vagy sütőforma alját és oldalait kikenjük a vajjal, beletesszük a krumpliszeleteket, egyenletesen eloszlatjuk, majd ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket, és megszórjuk parmezánnal. A tetejére rácsipkedjük a vajat, lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Fél óra után levesszük róla az alufóliát, hogy megpiruljon a sajt a tetején.
Ha tetszett az aszalt barackos pulykamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pulykás recept:
Pulykahúsleves combból
Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell újhagymás hajdinarizottóval
Pulyka Stroganoff módra