Hozzávalók
A raguhoz
- 500 g csirkemell
- 150 g bacon
- 1 fej brokkoli
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 300 ml tejszín
- 1 tk keményítő
A sajtos cobblerhez
- 400 g liszt
- 200 g vörös cheddar sajt
- 100 g vaj
- 2 db tojás
- 2 tk sütőpor
- 200 ml tej
Hozzávalók
A raguhoz
- 500 g csirkemell
- 150 g bacon
- 1 fej brokkoli
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 300 ml tejszín
- 1 tk keményítő
A sajtos cobblerhez
- 400 g liszt
- 200 g vörös cheddar sajt
- 100 g vaj
- 2 db tojás
- 2 tk sütőpor
- 200 ml tej
A bacont apróra vágjuk és egy serpenyőben közepesen lángon alaposan lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben elkezdjük lepirítani a rózsáira szedett brokkolit. 3 perc után rádobjuk a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval. Miután a hús kifehéredett, rányomjuk a fokhagymákat. További 5 percig pirítjuk.
A keményítőt elkeverjük a tejszínnel és ráöntjük a brokkolis csirkére. Megvárjuk, hogy a ragu besűrűsödjön és ezután egy tepsibe öntjük. A cobblerhez a sajtot lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt alaposan elkeverjük. 8 egyenlő részre osztjuk a masszát, golyókat formázunk belőle és a ragu tetejére pakoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kevés zöldsalátával tálaljuk.