Hirdetés

Brokkolis-csirkés sajtos cobbler

Hozzávalók

Hozzávalók
1
kb. 20x25 cm nagyságú tepsihez
+

A raguhoz

500 g csirkemell
150 g bacon
1 fej brokkoli
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 mk őrölt szerecsendió
300 ml tejszín
1 tk keményítő

A sajtos cobblerhez

400 g liszt
200 g vörös cheddar sajt
100 g vaj
2 db tojás
2 tk sütőpor
200 ml tej
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Brokkolis-csirkés sajtos cobbler

Ebben a cobblerben az a jó, hogy egyszerre elkészül a ragu mellé a köret is. Nekünk ezek a sajtos kis gombócok annyira bejöttek, hogy bátran egy adagot a bucikból megettünk magában egy kis vajjal. :D Imádjuk!!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
kb. 20x25 cm nagyságú tepsihez
+

A raguhoz

500 g csirkemell
150 g bacon
1 fej brokkoli
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 mk őrölt szerecsendió
300 ml tejszín
1 tk keményítő

A sajtos cobblerhez

400 g liszt
200 g vörös cheddar sajt
100 g vaj
2 db tojás
2 tk sütőpor
200 ml tej
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A bacont apróra vágjuk és egy serpenyőben közepesen lángon alaposan lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben elkezdjük lepirítani a rózsáira szedett brokkolit. 3 perc után rádobjuk a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval. Miután a hús kifehéredett, rányomjuk a fokhagymákat. További 5 percig pirítjuk.

A keményítőt elkeverjük a tejszínnel és ráöntjük a brokkolis csirkére. Megvárjuk, hogy a ragu besűrűsödjön és ezután egy tepsibe öntjük. A cobblerhez a sajtot lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt alaposan elkeverjük. 8 egyenlő részre osztjuk a masszát, golyókat formázunk belőle és a ragu tetejére pakoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kevés zöldsalátával tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások