Hirdetés

Carne guisada - a húsos mennyország

Hozzávalók

4
főre
+
3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
½ tk őrölt koriander
1 ek pirospaprika
½ tk cayenne bors
½ tk kurkuma
½ tk római kömény
1 kg marhalábszár
só, bors
400 g hámozott paradicsom (konzerv)
1 db piros kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma
170 g paradicsompüré
250 ml vörösbor
250 g chorizo
2 db babérlevél
8 db krumpli
Hirdetés

Carne guisada - a húsos mennyország

Egy portugál kaja amerikai verziója, gyakorlatilag egy pörkölthöz hasonló marharagu, DE: ez valami isteni! Vétek nem kipróbálni!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
½ tk őrölt koriander
1 ek pirospaprika
½ tk cayenne bors
½ tk kurkuma
½ tk római kömény
1 kg marhalábszár
só, bors
400 g hámozott paradicsom (konzerv)
1 db piros kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma
170 g paradicsompüré
250 ml vörösbor
250 g chorizo
2 db babérlevél
8 db krumpli

A carne guisadához az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük kb. 5 perc alatt, közben megszórjuk a fűszerekkel és folyamatosan keverjük. Ha ez megvan rádobjuk a nagyobb kockákra vágott marhahúst és alaposan körbepirítjuk.

Sózzuk és borsozzuk, rádobjuk a hámozott paradicsomot, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét, majd felöntjük a borral, beledobjuk a felcsíkozott chorizót és a  babérlevelet és lefedve 2-2,5 órán át főzzük, addig amíg a marha meg nem puhul. Sós vízben krumplit főzünk hozzá és ezzel tálaljuk.

Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások