Hozzávalók
a csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- 3 db tojásfehérje
- 5 ek keményítő
- só, bors
- 200 ml olaj a sütéshez
a zöldségkörethez
- 5 szál sárgarépa
- 1 fej kínai kel
- 500 g csiperkegomba
- 3 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 4 ek szójaszósz
- 3 szál újhagyma
Illatos-omlós csirke - pont, mint a gyorsétteremben!
Hozzávalók
a csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- 3 db tojásfehérje
- 5 ek keményítő
- só, bors
- 200 ml olaj a sütéshez
a zöldségkörethez
- 5 szál sárgarépa
- 1 fej kínai kel
- 500 g csiperkegomba
- 3 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 4 ek szójaszósz
- 3 szál újhagyma
A csirkemelleket kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjéket csomómentesre keverjük a keményítővel, és azt is megsózzuk egy kicsit. A hússzeleteket belemártjuk a masszába, és forró olajban kisütjük őket.
A répát, a hagymát és a kínai kelt felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük. Felforrósított serpenyőben szárazon lepirítjuk a gombát, majd kiszedjük. Jöhet az olaj, megpirítjuk a felcsíkozott hagymát és répát, majd jöhet rá a kínai kel. Hozzáadjuk a szójaszószt, majd visszadobjuk a lepirult gombaszeleteket. Tálaláskor megszórjuk a felszeletelt újhagymával.