Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
4 egész csirkecomb

A páchoz:

100 ml ananászlé
50 ml szójaszósz
2 ek barna cukor
150 ml ketchup
100 ml csirkehúsleves
2 tk friss gyömbér reszelve
3 gerezd fokhagyma zúzva

A fűszerkeverékhez:

1 tk só
1 tk őrölt kömény
1 tk vöröshagymapor
1 tk fokhagymapor
1 tk pirospaprika
1 tk cayenne bors
1 tk barna cukor

A díszítéshez

újhagyma
Hirdetés

Kedvenc kajánk Hawaiiról: Huli-huli csirke

A csirkecomb tökéletes elkészítési módja Hawaiiról. Egyszerre kirobbanóan fűszeres és édes. Isteni kaja! Csak forgasd!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
4 egész csirkecomb

A páchoz:

100 ml ananászlé
50 ml szójaszósz
2 ek barna cukor
150 ml ketchup
100 ml csirkehúsleves
2 tk friss gyömbér reszelve
3 gerezd fokhagyma zúzva

A fűszerkeverékhez:

1 tk só
1 tk őrölt kömény
1 tk vöröshagymapor
1 tk fokhagymapor
1 tk pirospaprika
1 tk cayenne bors
1 tk barna cukor

A díszítéshez

újhagyma

A combokat a csontok mentén nem a bőrös oldalon bevágjuk egészen a csontig de úgy,hogy a hús még a csonton maradjon. Az így meglazított combokat szépen kihajtjuk a csontról és kapunk egy szép nagy közel egyenlő vastagságú combszeletet. A pác hozzávalóit egy közepes edényben gyakran kavargatva addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik ez kb. 15-20 perc. Ha elkészül, hagyjuk kihűlni. A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük és alaposan az előkészített combokba masszírozzuk. A húsokat egy zárható műanyag zacskóba dobjuk és ráöntjük a pácot, a zacskót lezárjuk és jól összerázzuk, hogy a pác mindenhol bevonja a húsokat.

Mehet minimum 4 órára a hűtőbe, de az a legjobb ha egy éjszakán át állni hagyjuk. Felmelegítünk egy grill serpenyőt, olajjal vékonyan kikenjük és a combokat először a bőrös felükkel lefelé majd a másik oldalukon is 3-3 percig grillezzük. Az elősütött combokat újra megkenjük a páccal, majd bőrös oldalukkal felfelé betesszük egy kiolajozott tepsibe és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, vagy addig  amíg a hús maghőmérséklete a 80 fokot el nem éri. Sütés közben 10 percenként megfordítjuk a combokat és megkenjük a maradék páclével. Apróra vágott újhagymával szórjuk meg tálalás előtt!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások