Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
A páchoz:
- 100 ml ananászlé
- 50 ml szójaszósz
- 2 ek barna cukor
- 150 ml ketchup
- 100 ml csirkehúsleves
- 2 tk friss gyömbér reszelve
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
A fűszerkeverékhez:
- 1 tk só
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk barna cukor
A díszítéshez
- újhagyma
Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
A páchoz:
- 100 ml ananászlé
- 50 ml szójaszósz
- 2 ek barna cukor
- 150 ml ketchup
- 100 ml csirkehúsleves
- 2 tk friss gyömbér reszelve
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
A fűszerkeverékhez:
- 1 tk só
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk barna cukor
A díszítéshez
- újhagyma
A combokat a csontok mentén nem a bőrös oldalon bevágjuk egészen a csontig de úgy,hogy a hús még a csonton maradjon. Az így meglazított combokat szépen kihajtjuk a csontról és kapunk egy szép nagy közel egyenlő vastagságú combszeletet. A pác hozzávalóit egy közepes edényben gyakran kavargatva addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik ez kb. 15-20 perc. Ha elkészül, hagyjuk kihűlni. A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük és alaposan az előkészített combokba masszírozzuk. A húsokat egy zárható műanyag zacskóba dobjuk és ráöntjük a pácot, a zacskót lezárjuk és jól összerázzuk, hogy a pác mindenhol bevonja a húsokat.
Mehet minimum 4 órára a hűtőbe, de az a legjobb ha egy éjszakán át állni hagyjuk. Felmelegítünk egy grill serpenyőt, olajjal vékonyan kikenjük és a combokat először a bőrös felükkel lefelé majd a másik oldalukon is 3-3 percig grillezzük. Az elősütött combokat újra megkenjük a páccal. Ezután a bőrös oldalukkal felfelé betesszük egy kiolajozott tepsibe és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, vagy addig amíg a hús maghőmérséklete a 80 fokot el nem éri. Sütés közben 10 percenként megfordítjuk a combokat és megkenjük a maradék páclével. Apróra vágott újhagymával szórjuk meg tálalás előtt!