Hirdetés
Bespájzolva

Mennyei szuvidolt csülök

Hozzávalók

1 db kisebb kicsontozott sertés vagy mangalica csülök
3 tk római kömény
1 tk füstölt paprika
4 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
4 db babérlevél
frissen őrölt fekete bors
2 ½ dl barna sör
2 dl húsleves
3 dkg vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mennyei szuvidolt csülök

Sous vide ügyben nem szeretnék sokat okoskodni, van még mit kitapasztalnom, a csülök esetében a lényeg annyi, hogy 58-63ºC között készüljön, mégiscsak sertéshúsról van szó.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1 db kisebb kicsontozott sertés vagy mangalica csülök
3 tk római kömény
1 tk füstölt paprika
4 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
4 db babérlevél
frissen őrölt fekete bors
2 ½ dl barna sör
2 dl húsleves
3 dkg vaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A húsról levágom a bőrt és félreteszem. A húst bedörzsölöm sóval, borssal, római köménnyel és füstöt paprikával. Vákumzacskóba teszem, beledobálom az összetört fokhagymát, a babérlevelet és a rozmaringot, levákumozom és 12-14 órára 60 fokos vízfürdőbe teszem. Amikor a hús elkészült. a bőrét bevagdosom, sózom, borsozom és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. Rterítek egy másik sütőpapírt és ráteszek valami súlyt (pl. egy másik tepsit), hogy sütés közben ne pöndörödjön össze. 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütöm.

A húst kiveszem a vákumzacskóból, a húslét egy kis lábosba szűröm. Hozzáadom a sört és a húslevest és ötödére beforralom. Amikor kész, beledobok egy darab vajat.

A húst forró serpenyőbe teszem és minden oldalára kérget sütök. Felszeletelem, a tetejére teszek egy kis darabot a ropogós bőrből és meglocsolom a sörös mártással.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások