Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Pina colada csirke

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
300 ml sűrű kókusztejszín
5 db ananászkarika (konzerv)
100 g natúr kókuszchips
4 cm-es friss gyömbér
100 g rizs
200 ml meleg víz
só, bors
4 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pina colada csirke

A Piña Colada egy kókuszos, ananászos tejszínes koktél, amit, őszintén szólva, kb. egyszer ittam, de ez a koktél egy csirkés receptbe átültetve pont olyan. :D Amikor kitaláltam a receptet, annyira nem tűnt izginek, de a lepirítással sikerült annyi ízt előhozni, hogy tényleg nagyon jó lett. Picit édeskés, de azért sós és az ananásztól savanykás is. :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
300 ml sűrű kókusztejszín
5 db ananászkarika (konzerv)
100 g natúr kókuszchips
4 cm-es friss gyömbér
100 g rizs
200 ml meleg víz
só, bors
4 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A gyömbért megpucoljuk és felszeleteljük. Egy evőkanál olajon 2-3 percig pirítjuk, beleöntjük a rizst, alaposan, sózzuk, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és fedő alatt puhára pároljuk. A kókuszchipset egy száraz serpenyőben enyhén aranybarnára pirítjuk, kiszedjük.

Ugyanebben a serpenyőben 2 evőkanál olajon a felszeletelt, sózott, borsozott csirkemellet oldalanként 3 percig, magas hőmérsékleten lepirítjuk, és ezt is kiszedjük. A serpenyőbe még 1 kanál olajat öntünk, és a negyedelt ananászt is aranybarnára pirítjuk, kiszedjük. A visszamaradt kevés szaftra ráöntjük a kókusztejszínt, belerakjuk a kókuszchips felét, és lassú tűzön elkezdjük összerottyantani. Belerakjuk a csirkét, az ananászt és kb. 10-15 percig együtt főzzük. A szaftos kókuszos-ananászos csirkét a főtt rizzsel és a maradék kókuszchipsszel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások