Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A chili con carne alaphoz

2 fej hagyma
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
½ kg darált marhahús
1 tk sűrített paradicsom
só, bors
1 tk füstölt paprika
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 csapott tk fahéj
1 mk chilipehely (ízlés szerint)
200 ml sör
300 ml passzírozott paradicsom
5 csepp Tabasco
1 ek Worcester szósz
1 db lapzselatin (unortodox megoldások kedvelőinek)
1 konzerv vörösbab

Az összeállításhoz

350 g tejföl
4 db tortillalap
1 marék konzerv jalapeño (leszűrve)
30 dkg cheddar sajt (vagy bármilyen más, szimpatikus sajt)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Nacholasagne + bónusz chili con carne alaprecept

Néha belefér pár őrült kombó, nem? Azért egy jóféle chili con carne, pár tortilla, jól eltalált mennyiségű (rengeteg) sajt, és máris itt a világ egyik legjobb kajája! Próbáljátok ki otthon!
Kipróbáltam, jóóó lett!
34
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A chili con carne alaphoz

2 fej hagyma
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
½ kg darált marhahús
1 tk sűrített paradicsom
só, bors
1 tk füstölt paprika
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 csapott tk fahéj
1 mk chilipehely (ízlés szerint)
200 ml sör
300 ml passzírozott paradicsom
5 csepp Tabasco
1 ek Worcester szósz
1 db lapzselatin (unortodox megoldások kedvelőinek)
1 konzerv vörösbab

Az összeállításhoz

350 g tejföl
4 db tortillalap
1 marék konzerv jalapeño (leszűrve)
30 dkg cheddar sajt (vagy bármilyen más, szimpatikus sajt)
Bevásárlólistához adom

A chili con carne raguhoz egy lábasban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Jöhet rá a megroppantott és szeletekre vágott fokhagyma, a darált hús, a sűrített paradicsom, és az egészet lepirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, füstölt paprikát, római köményt, koriandert, fahéjat és ízlés szerinti mennyiségű chilipelyhet. Felöntjük sörrel, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, Tabascóval és Worcester szósszal ízesítjük, és közepes lángon legalább 40 percen keresztül rotyogtatjuk, majd elkeverjük benne a lapzselatint. Ha jól besűrűsödött, hozzáadjuk az átöblített babot, átforgatjuk, ha kell, rakunk bele még egy kevéske vizet, és még öt percig főzzük.

A nacholasagne összeállítása sem igényel egyetemi végzettséget: egy magasabb falú sütőtálba/tepsibe egy kevéske olajat nyomunk, és egy papírtörlővel elkenjük az edény falán, majd az alján elsimítunk 2-3 evőkanál tejfölt. A tortillalapokat 4 cikkre vágjuk, és ezekkel béleljük ki a tejföllel már megdolgozott tepsit úgy, hogy a cikkek sarkai a tál sarkaiba kerüljenek. Erre jöhet egy adag ragu, rá pár szem jalapeño, egy réteg tejföl, só, bors és egy marék reszelt sajt. Ezt a rétegezést ismételjük még kétszer, végül bedobjuk  az egészet 190 fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen. 30 perc múlva kivesszük, hagyjuk pihenni 10-15 percet, és tálalhatunk is. 

Nacholasagne

Ha tetszett a nacholasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások