Hozzávalók
- 150 g árpagyöngy
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ db piros chili
- 2 szál zellerszár
- 1 szál répa
- olívaolaj
- 1 kis csokor friss zsálya
- 3 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- só, bors
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1.6 - 2 l zöldségalaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 konzerv borlotti bab
A tálaláshoz
- parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
Hozzávalók
- 150 g árpagyöngy
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ db piros chili
- 2 szál zellerszár
- 1 szál répa
- olívaolaj
- 1 kis csokor friss zsálya
- 3 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- só, bors
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1.6 - 2 l zöldségalaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 konzerv borlotti bab
A tálaláshoz
- parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
Az árpagyöngyöt 2 órára vízbe áztatjuk, leszűrjük, és bő sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, a zellert és répát egy aprítógépben apróra zúzzuk, majd 4 evőkanál olívaolajon elkezdjük pirítani a felaprított zöld fűszerekkel, sóval, borssal. Ha lepirult, jöhet rá a sűrített paradicsom, majd 2 perc pirítás. Ezután felöntjük az alaplével (ha sűrűbbre akarjuk, akkor csak másfél literrel, ha hígabbra, akkor többel), darabolt paradicsommal, belerakjuk az árpagyöngyöt, és addig főzzük, amíg az utóbbi meg nem puhul. Ekkor kerül bele a lecsepegtetett bab, majd 6-7 perc főzés után kész is. Reszelünk bele egy kevés parmezánt, beletépkedjük a bazsalikomot, és tálalunk.
Ha tetszett a toszkán árpagyöngyleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!