Hirdetés

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Hirdetés

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Igazi megúszós kaja következik, hiszen csak egy kész gnocchira, és egy rettentő gyorsan összedobható pestóra lesz szükség. Ha lenyomtál egy melós napot és este 8-kor már nincs erőd 1 órán át főzni, de béna pizzát sem szeretnél rendelni, akkor ez a te recepted!
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 g gnocchi
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • kb. 50 g vágott/szeletelt mandula
  • só, bors
  • 100 ml olívaolaj
  • vaj a pirításhoz
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 150 g zöldbab (fagyasztott is jó)
Fotó: Fördős Peti

A pestóhoz a petrezselymet, a mandulát és az olajat egy aprítógépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk és lezúzzuk – vagy aprítógép hiányában ezt a folyamatot elvégezzük egy mozsárban. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd kb. fél evőkanál vajat olvasztunk egy forró serpenyőben és ezen elkezdjük aranybarnára pirítani. Fontos, hogy a vízben ne főzzük meg teljesen a gnocchit, mert akkor a pirítással együtt már túl sok hőt kapna – az előírt főzési idő kicsit több mint felét töltse a vízben, aztán a serpenyőben készül majd tökéletesre. A piruló gnocchi mellé dobjuk a félbevagdosott koktélparadicsomokat és a zöldbabot, és hagyjuk, hogy az egész társaság szépen átpiruljon. Ha ez megvan, rákanalazzuk a pestót, és már tálalunk is.

Fotó: Fördős Peti
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?