Hozzávalók
Kókuszos habcsók
- 35 dkg kókuszreszelék
- 4 db tojásfehérje (ha kicsi a tojás, inkább 5)
- 10 dkg cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 0.25 tk só
Ropogós zabkeksz (24 darabhoz)
- 20 dkg vaj
- 22 dkg cukor
- 8 dkg barnacukor
- ½ db vaníliarúd
- 1 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 g szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 25 dkg zabpehely
Citromos vajas keksz áfonyalekvárral
- 22 dkg hideg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db citrom frissen facsart leve
- 25 dkg liszt
- ½ tk só
- áfonyalekvár
Hozzávalók
Kókuszos habcsók
- 35 dkg kókuszreszelék
- 4 db tojásfehérje (ha kicsi a tojás, inkább 5)
- 10 dkg cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 0.25 tk só
Ropogós zabkeksz (24 darabhoz)
- 20 dkg vaj
- 22 dkg cukor
- 8 dkg barnacukor
- ½ db vaníliarúd
- 1 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 g szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 25 dkg zabpehely
Citromos vajas keksz áfonyalekvárral
- 22 dkg hideg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db citrom frissen facsart leve
- 25 dkg liszt
- ½ tk só
- áfonyalekvár
Kókuszos habcsók
A kókuszreszeléket egy serpenyőben gyakran átforgatva kissé megpirítjuk. Robotgépben felverjük a tojásfehérjét a cukorral, a vanília kivonattal és a sóval. Amikor már kellően habos, hozzáöntjük a lepirított kókuszreszeléket. Egy spatulával alaposan összeforgatjuk az egészet, majd megformázva egy sütőpapírral bélelt tepsin landolnak. 175 fokon, 15 perc alatt készre sütjük és már meg is vagyunk.
Ropogós zabkeksz
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával.
A robotgépben a puha vajat habosra verjük a cukorral és a barnacukorral. A tál oldaláról lekaparjuk a felragadt vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kikapart magját és összedolgozzuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, végül pedig a zabpelyhet is. Amikor a massza homogén, kikapcsoljuk a gépet.
Evőkanálnyi masszából golyót formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé kilapítjuk. A tésztagoylókat egymástól 5-6 cmre tesszük, mert a kekszek sütés közben szétterülnek. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve rácson teljesen kihűtjük és légmentesen záródó dobozba tesszük, ahol akár egy hétig is friss marad.
Citromos vajas keksz áfonyalekvárral
A vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, megformázzuk és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Ha igazán extra kényeztetésre vágytok, akkor kapjatok elő egy üveg áfonyalekvárt és tapasszatok össze vele 2 kekszet. Most azt gondoljátok, hogy elég nektek a keksz önmagában is, de ezt ki kell próbálnotok! Ez a mennyország maga!