Hirdetés

3 iszonyú finom félórás házi keksz

Hozzávalók

Kókuszos habcsók

35 dkg kókuszreszelék
4 db tojásfehérje (ha kicsi a tojás, inkább 5)
10 dkg cukor
1 tk vanília kivonat
0.25 tk só

Ropogós zabkeksz (24 darabhoz)

20 dkg vaj
22 dkg cukor
8 dkg barnacukor
½ db vaníliarúd
1 db tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 g szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg zabpehely

Citromos vajas keksz áfonyalekvárral

22 dkg hideg vaj
20 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja
½ db citrom frissen facsart leve
25 dkg liszt
½ tk só
áfonyalekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

3 iszonyú finom félórás házi keksz

A jó kekszeket mindenki szereti. Ezeket a recepteket pedig eszeveszetten gyorsan össze  is lehet dobni.  Összeállítás 15 perc, sütési idő 15 perc, kezdjetek kekszet gyártani még ma!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

Kókuszos habcsók

35 dkg kókuszreszelék
4 db tojásfehérje (ha kicsi a tojás, inkább 5)
10 dkg cukor
1 tk vanília kivonat
0.25 tk só

Ropogós zabkeksz (24 darabhoz)

20 dkg vaj
22 dkg cukor
8 dkg barnacukor
½ db vaníliarúd
1 db tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 g szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg zabpehely

Citromos vajas keksz áfonyalekvárral

22 dkg hideg vaj
20 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja
½ db citrom frissen facsart leve
25 dkg liszt
½ tk só
áfonyalekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Kókuszos habcsók

A kókuszreszeléket egy serpenyőben gyakran átforgatva kissé megpirítjuk. Robotgépben felverjük a tojásfehérjét a cukorral, a vanília kivonattal és a sóval. Amikor már kellően habos, hozzáöntjük a lepirított kókuszreszeléket. Egy spatulával alaposan összeforgatjuk az egészet, majd megformázva egy sütőpapírral bélelt tepsin landolnak. 175 fokon, 15 perc alatt készre sütjük és már meg is vagyunk.

img_2420.jpg

Ropogós zabkeksz

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával.

A robotgépben a puha vajat habosra verjük a cukorral és a barnacukorral. A tál oldaláról lekaparjuk a felragadt vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kikapart magját és összedolgozzuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, végül pedig a zabpelyhet is. Amikor a massza homogén, kikapcsoljuk a gépet.

Evőkanálnyi masszából golyót formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé kilapítjuk. A tésztagoylókat egymástól 5-6 cmre tesszük, mert a kekszek sütés közben szétterülnek. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve rácson teljesen kihűtjük és légmentesen záródó dobozba tesszük, ahol akár egy hétig is friss marad.

img_2422.jpg

Citromos vajas keksz áfonyalekvárral

A vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, megformázzuk és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Ha igazán extra kényeztetésre vágytok, akkor kapjatok elő egy üveg áfonyalekvárt és tapasszatok össze vele 2 kekszet. Most azt gondoljátok, hogy elég nektek a keksz önmagában is, de ezt ki kell próbálnotok! Ez a mennyország maga!

img_2292_1.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások