Hirdetés

Áfonyás-fehér csokis mandulás keksz

Hozzávalók

30
db kekszhez
+
150 g vaj
300 g liszt
1 csipet só
1 tk sütőpor
2 db tojás
100 g cukor
10 g vaníliás cukor
150 g fehér csoki
100 g mandula
80 g aszalt áfonya
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Áfonyás-fehér csokis mandulás keksz

Ebbe a kekszbe a kedvenceim vannak belesütve: fehér csoki, áfonya és mandula. Nagyon hamar össze lehet dobni a tésztát, és ha beteszed a hűtőbe, bármikor kisütheted, 15 perc alatt frissen sült kekszeket ehetsz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

30
db kekszhez
+
150 g vaj
300 g liszt
1 csipet só
1 tk sütőpor
2 db tojás
100 g cukor
10 g vaníliás cukor
150 g fehér csoki
100 g mandula
80 g aszalt áfonya
Bevásárlólistához adom

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást és a cukrokat, és alaposan összekeverjük. A csokit, a mandulát és az áfonyát kis darabokra vágjuk, és a tésztához keverjük. Egy fóliába tesszük, hosszúkás alakban, egy 5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle, majd becsavarjuk a fóliába. Fagyasztóba tesszük fél órára, majd egy éles késsel 1 cm vékony szeleteket vágunk a tésztából. Ha a vágásnál kicsit szétesnének a korongok, akkor kézzel megigazítjuk őket. 

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kekszeket, jó távol egymástól, és 180 fokos sütőben 15-17 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

Áfonyás-fehér csokis mandulás keksz

Ha tetszett az áfonyás-fehér csokis mandulás keksz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások