Hozzávalók
- 150 g vaj
- 300 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 2 db tojás
- 100 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 150 g fehér csoki
- 100 g mandula
- 80 g aszalt áfonya
Hozzávalók
- 150 g vaj
- 300 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 2 db tojás
- 100 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 150 g fehér csoki
- 100 g mandula
- 80 g aszalt áfonya
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást és a cukrokat, és alaposan összekeverjük. A csokit, a mandulát és az áfonyát kis darabokra vágjuk, és a tésztához keverjük. Egy fóliába tesszük, hosszúkás alakban, egy 5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle, majd becsavarjuk a fóliába. Fagyasztóba tesszük fél órára, majd egy éles késsel 1 cm vékony szeleteket vágunk a tésztából. Ha a vágásnál kicsit szétesnének a korongok, akkor kézzel megigazítjuk őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kekszeket, jó távol egymástól, és 180 fokos sütőben 15-17 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett az áfonyás-fehér csokis mandulás keksz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!