Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Mascarponekrémes "hurrikán" piskótatekercs

Hozzávalók

1
kb. 20 cm-es tekercshez:
+

A piskótához

4 db tojás
80 g cukor
60 ml tej
30 ml olaj
80 g liszt
1 csipet só
1 tk sütőpor
2 ek holland kakaópor

A krémhez

2 - 3 ek málnalekvár
300 g mascarpone
2 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mascarponekrémes "hurrikán" piskótatekercs

Gyakorlatilag ez egy kakaós és sima, kicsit olajosabb piskóta keresztezése, a poén inkább a vágott felületén kialakuló nem szokványos rétegezés. Bármilyen krémmel megtölthetitek otthon, de akár sima baracklekvárt is használhattok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 20 cm-es tekercshez:
+

A piskótához

4 db tojás
80 g cukor
60 ml tej
30 ml olaj
80 g liszt
1 csipet só
1 tk sütőpor
2 ek holland kakaópor

A krémhez

2 - 3 ek málnalekvár
300 g mascarpone
2 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a cukor felével, a tojássárgáját pedig kihabosítjuk a cukor másik felével és az olajjal, majd hozzákeverjük a tejet és a sót is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojássárgájás részhez keverjük, majd két lépésben mehet bele a fehérjehab is. Kb az ⅓-át kivesszük egy tálba és belekeverjük a kakaóport.

Egy sütőpapírral bélelt, kb. 27×20 cm-es tepsibe simítjuk a sima tésztát, majd óvatosan, elterítjük rajta a kakaósat. Először hosszában húzunk csíkokat, egy kés vagy kanál végével, szorosan egymás mellett a tepsi alját érintve, majd keresztben is, és berakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe sülni a piskótát. Tűpróbával 18-20 perc után ellenőrizzük és ha megsült kivesszük és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, a kitekert piskótára kenjük, majd feltekerjük újra és már szeletelhetjük is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások