Hozzávalók
A golyókhoz
- 300 g mézes puszedli
- 50 g puha vaj
- 60 g mascarpone
- 12 db fa vagy műanyag pálcika
A bevonáshoz
- 200 g étcsoki
- pár csepp olaj
A díszítéshez
- kb. 12 db kisperec
- kb. 12 szem piros cukorka
- kb. 24 szem fehér szórócukor
Rénszarvas popcake
Hozzávalók
A golyókhoz
- 300 g mézes puszedli
- 50 g puha vaj
- 60 g mascarpone
- 12 db fa vagy műanyag pálcika
A bevonáshoz
- 200 g étcsoki
- pár csepp olaj
A díszítéshez
- kb. 12 db kisperec
- kb. 12 szem piros cukorka
- kb. 24 szem fehér szórócukor
A mézes puszedlit apróra morzsoljuk, majd összegyúrjuk a vajjal és a mascarponéval. Jól formázható masszát kell, hogy kapjunk, amikből nagyobb diónyi golyókat gyúrunk. Az étcsokit felolvasztjuk vízgőz fölött, rakunk bele pár csepp olajat és belemártjuk a pálcikák végét, majd beleszúrjuk a golyókba és hűtőbe rakjuk őket.
Amikor megdermedt a csoki, az egész gombócokat is belemártjuk a csokiba. Lecsepegtetjük a felesleges csokit, és egymás mellé fektetve lerakjuk őket egy sütőpapíros tálcára. Az orruk helyére nyomunk 1-1 szem piros cukrot, a szemek helyére 2-2 fehér szórócukrot, amiknek a közepére egy fogpiszkáló hegyét csokiba mártva, kis szemgolyókat nyomunk. A pereceket kettétörve pedig két oldalra, “agancsokat” nyomunk a gombócokba. Hűtőben hagyjuk megdermedni.