Hozzávalók
A batyukhoz
- 1 csomag bolti leveles tészta
- 300 g túró
- 1 ek porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
- 1 ½ ek búzadara
- 1 db tojássárgája
A tetejére
- 1 db tojás a kenéshez (kisebb)
- ízlés szerint porcukor
Megúszós túrós batyu
Hozzávalók
A batyukhoz
- 1 csomag bolti leveles tészta
- 300 g túró
- 1 ek porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
- 1 ½ ek búzadara
- 1 db tojássárgája
A tetejére
- 1 db tojás a kenéshez (kisebb)
- ízlés szerint porcukor
A leveles tésztát felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből, majd kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, majd a kis tésztanégyszögek közepére halmozzuk.
A batyukhoz először a négyszögek két egymással szemben lévő sarkát hajtjuk egymásra, majd jöhet ezekre a 3. sarok, és erre, zárásként, a 4. Lekenjük a batyukat tojással, és 190 fokra előmelegített sütőbe dobjuk őket kb. 20 percre, amíg gyönyörű, pirult, aranyszínűre sülnek. Tálaláskor megszórjuk őket porcukorral.
Ha tetszett a megúszós túrós batyu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!