Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 100 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g sárgarépa
- 50 g szárzeller
- só, bors
- 400 g CREAVEG darált húshelyettesítő
- 250 ml passata
- 1 ek oregánó
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 100 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g sárgarépa
- 50 g szárzeller
- só, bors
- 400 g CREAVEG darált húshelyettesítő
- 250 ml passata
- 1 ek oregánó
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
A zöldséges haséhoz egy serpenyőben, közepesen erős lángon olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott hagymát. 1-2 perc pirítás után beletesszük a zúzott fokhagymát, majd még egy kis pirítás után a kis lyukú reszelőn lereszelt répát és a kis kockákra vágott zellert is. 1 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 75 ml vízzel.
Addig pároljuk, amíg a folyadék el nem párolog, majd ezt még legalább egyszer megismételjük. Hozzáadjuk a húspótlót, alaposan elkeverjük a zöldséges alappal, majd felöntjük a passatával. 4-5 perc után megszórjuk az oregánóval, és lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A leveles tésztát keresztben 6 egyenlő részre vágjuk. A sávok közepére halmozunk egy csíkban a töltelékből, majd az egyik szélét lekenjük tojással, és felcsavarjuk, majd kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Mindegyik csíkkal így járunk el. Lekenjük a tetejüket enyhén felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a zöldséges hasé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!