Hirdetés
Hirdetés

Csicsókakrémleves

Jancsa Jani célul tűzte ki, hogy készítsen valamit egy olyan zöldségből, amit még nem használtunk egyik receptünkben sem. Így történt, hogy megalkotott egy nagyon krémes levest csicsókából, amit felturbózott egy kis csicsókachipsszel is, csak azért, hogy még többször írhassuk le egy mondaton belül azt a szót, hogy csicsóka.
Hirdetés

Hozzávalók (4 személyre)

  • 400 g csicsóka + 200 g a chipshez
  • 1 krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g vaj
  • 1,5 l víz
  • 200 ml 30%-os tejszín
  • 2-3 ek keményítő
  • só,bors
Fotó: Fördős Peti

Tisztítás: A csicsókát nem kell meghámozni, csak folyó víz alatt egy körömkefével átdörzsölni. A chipsnek valót zöldségszeletelővel felvágjuk, majd egy sütőpapírral borított tepsire helyezzük, sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük (figyelni kell, mert gyorsan elkészül, és percek kérdése a megégés!). Vajon apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát párolunk, majd beletesszük az összevágott csicsókát és a burgonyát, utána pedig felöntjük vízzel, és puhára főzzük Ha ez kész, beleöntjük a tejszínt, elkeverjük, és egy botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a vízzel kikevert keményítőt is. 5-8 percig intenzíven kavargatva melegítjük, és kész. A levest a chipsszel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?