Hirdetés

Frittata füstölt sonkával és medvehagymával

Hirdetés

Frittata füstölt sonkával és medvehagymával

Hirdetés

Világbajnok reggeli, ha már unjátok az omlettet és a rántottát: ez az olaszok tojáslepénye, a frittata. Bármilyen zöldséget ér belepakolni, de mi most egy limitált húsvéti kiadást mutatunk nektek tormával, füstölt sonkával és persze sok medvehagymával.

Hozzávalók:

  • 15 dkg főtt, füstölt sonka/csülök
  • 2 ek étolaj
  • 15 dkg paradicsom
  • 8 tojás
  • bors
  • 2 ek frissen reszelt torma
  • 1 marék medvehagyma apróra vágva
  • kevés cheddar sajt
Frittata
Fotó: Puskás Nóri

A kockára vágott sonkát egy kevés olajjal egy serpenyőben megpirítjuk. Közben a koktélparadicsomot félbevágjuk és a csülökhöz adjuk. A tojásokat egy tálba ütjük, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a tormát, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát és rátépkedjük a sajtot. Az egészet egy villával lazán összekeverjük és a paradicsomos-sonkás keverékre öntjük, a tetejét pedig megszórjuk a megmaradt sajttal. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások