Hirdetés

Így készül a frankó lángos!

Hirdetés

Így készül a frankó lángos!

Hirdetés

A lángos a legjobb strandkaja, kivéve ha fáradt olajban készült, és sajt helyett reszelt cipőtalpat nyomatnak rá. Otthon ilyesmi biztosan nem fordulhat elő, úgyhogy mindenképp próbáljátok ki ezt a zseniális lángos receptet, ami még egy szeles őszi napon is hozza a strandfeelinget!

IMG_1468.jpg

A tökéletes házi lángos receptje:

Hozzávalók:

  • 1kg liszt
  • 1 kocka élesztő
  • 2 csapott teáskanál só
  • egy kevés cukor
  • tejföl
  • sajt
  • fokhagyma
  • 1 L olaj

Elkészítés:

Először durvára vágott fokhagymát felöntünk egy adag napraforgóolajjal, hogy a kész lángosokat ezzel a finom fokhagymás olajjal tudjuk bekenegetni. Érdemes a sütés előtt, vagy még korábban megcsinálni a löttyöt, hogy minél intenzívebb íze legyen mire sorra kerül!

IMG_1473.jpg

Az élesztőt kevés cukorral és a kb 1 dl. langyos vízzel felfuttatjuk. Ha az élesztőnk nem futna fel, akkor érdemes víz helyett langyos tejjel próbálkozni! A felfutott élesztőhöz ozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk kalácsot sütünk. Ha nem elég kezelhető a tészta, adjunk hozzá egy kevés olajat.

1 órán át kelesztjük, majd gombócokat formázunk belőle. Belisztezett nyújtódeszkán letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (de nem TÚL forró) olajban aranybarnára sütjük a lángosokat. Alaposan lecsöpögtetjük és forrón tálaljuk. Sajttal, tejföllel, és fokhagymával ízesítjük.

IMG_1477.jpg

 

SORRA VESSZÜK A VILÁG LEGJOBB STREET FOODJAIT. A HÁZI PITÁS GYROS MEGVOLT MÁR??

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások